aanstekers

Aanstekers: voorwerpen die iedereen in bezit zou moeten hebben

Er zijn zo van die voorwerpen die bijna alle mensen wel in huis hebben liggen. Sterker nog, sommige van die voorwerpen hebben de nodige mensen ook vaak onderweg bij zich. Het voorbeeld dat we hier ter sprake willen brengen behelst de aansteker. Want laten we wel wezen: ook als je nooit een sigaar, sigaret of joint rookt en ook wanneer je niet met een ‘vuurtje’ een gasfornuis hoeft te ontbranden zou het zomaar kunnen dat je minstens één aansteker in huis hebt liggen. Een kaars aansteken voor de gezelligheid of uit noodzaak (als de elektriciteit uitvalt) is namelijk ook iets dat bij uitstek met aanstekers gedaan kan worden. Voor de handige mensen onder ons fungeren aanstekers bovendien als openers van bierflesjes. Maar los van dit alles hebben aanstekers nog veel meer handige, en door sommigen onvermoede, functies. Lees verder om hier het fijne van te weten.

aanstekers

Manieren waarop een aansteker het ijs breekt

Een aansteker kan op twee verschillende manieren het spreekwoordelijke ijs doen breken. Denk hierbij aan de volgende situaties: 

  • Sigaretten roken doen mensen steeds minder, maar in het uitgaansleven lopen er nog altijd relatief veel mensen rond die weleens een uitzondering maken. Onder groepen vaste rokers en gelegenheidsrokers bestaat tijdens het uitgaan ook nog altijd een heel ontspannen sfeertje. Een goed werkende en het liefst ook een fraai ogende aansteker kan dan nog weleens goed van pas komen. In deze situatie kan het namelijk zomaar zijn dat je iemand een vuurtje kunt aanbieden, hetgeen dan meteen het begin van een goed gesprek kan vormen. 
  • Tijdens concerten is het al jarenlang een bekend verschijnsel: wanneer een gevoelig nummer wordt ingezet halen de concertbezoekers hun werkende aansteker tevoorschijn. Dit kan bij uitstek het moment markeren waarop je in contact komt met andere bezoekers van het concert.

Geef een reactie