Beter gevonden worden via Google? Hier zijn enkele tips!

Als ondernemer wil je natuurlijk online goed gevonden worden. Maar hoe krijg je dit als MKB’er nou voor elkaar? Als je beter gevonden wilt worden kun je vaak meer doen dan je zelf zult denken. We zullen je daarom een aantal tips geven om beter gevonden te worden in de zoekmachines.

Als je goede resultaten wilt behalen met je seo (search engine optimization) inspanningen dan is het ten eerste belangrijk dat je wel genoeg tijd investeert. SEO is over het algemeen niet iets wat je er even bij kunt doen dus denk vooral niet dat je er met een uurtje per week mee weg komt. 

Het kiezen van je zoekwoorden is daarnaast ook een hele belangrijke stap. Je moet hierbij erg goed nadenken wat je nu precies wilt. Over het algemeen zijn er drie soorten zoektermen te onderscheiden, namelijk: navigational, informational en transactional. Mensen zoek dus op Google om zo snel mogelijk naar de goede pagina te gaan (navigational), de juiste informatie te vinden op de vraag die ze hebben (informational) en om iets te kopen (transactional). Dit is belangrijk om in je achterhoofd te houden bij de keuze van je zoekwoorden. Denk bijvoorbeeld goed na welke vragen er leven onder jouw doelgroep of welke diensten ze van je willen afnemen. Op basis hiervan kun je goede zoekwoorden kiezen.

Zorg voor een snelle en gestructureerde website. Om goed gevonden te kunnen worden via Google is het belangrijk dat je een snelle website hebt die goed is gestructureerd. Dit wordt ook wel het technische aspect van SEO genoemd. Een snelle website heeft onder andere te maken met de plek waar de site gehost wordt, maar er zijn nog veel meer factoren die hier invloed op hebben.
Dit zijn slechts enkele basistips die je kunt uitvoeren ter verbetering van je seo strategie. Maar er is nog veel meer dat je kunt doen. Als je wat meer wilt inzetten op seo is het daarom raadzaam dit in samenwerking met een online marketing bureau te doen. Een bureau zoals Dutch Blue kan je goed op weg helpen bij het bedenken van een duidelijke strategie waar je mooie resultaten mee kunt behalen!

Geef een reactie