De juiste ondersteuning tijdens het werk

Doet u ook zittend werk en ervaart u toch nog steeds pijnen aan uw rug of benen? Merkt u ook dat u aan het begin van de dag met een actieve houding begint, maar u toch steeds meer een kromme houding begint aan te nemen en uw rug en schouders steeds meer beginnen in te zakken. Wellicht heeft dit dan te maken met een verkeerde afstelling van uw bureaustoel. Heeft u meer interesse in het actief dynamisch werken en het beter rekening kunnen houden met de juiste houding achter uw bureau? Wij geven hieronder een aantal tips voor het juist kunnen afstellen van uw bureaustoel. 

Vooral voor het afstellen van het ruggebied moet u rekening houden met een bolling in het onderste gedeelte van de rugleuning. Deze geeft ondersteuning tijdens het zitten aan niet alleen de ruggenwervel, maar ook het bekkengebied en zal er in eerste instantie vanzelf al voor zorgen dat er sneller een goede en rechte rughouding aangenomen zal worden. Dit verschil zal u, bij een goede afstelling van de stoel, meteen gaan merken. Ga in dit geval dan ook zo dicht mogelijk tegen de rugleuning aan zitten. 

Laat met het afstellen van de armleuningen uw arm langs uw lichaam vallen. Breng de armleuning tot de exacte hoogte van uw elleboog en stel de leuning op deze hoogte vast. Indien u de armleuningen ook in de breedte zou kunnen afstellen, doe dit dan zo dicht mogelijk naar het lichaam toe, op dezelfde breedte als uw ellebogen vallen. De ellebogen horen ondersteund te worden en niet uit zichzelf te hoeven steunen. Houdt hierbij rekening van een rechte hoek van 90 graden. 
Wilt u meer informatie over het verkrijgen van een goede houding op uw werkplek? Bekijk dan eens website van https://actief-dynamisch-werken.nl/ voor meer informatie of tips & tricks.