21 januari 2022

Drie belangrijke en veelgestelde vragen over refurbished laptops

2 min read
refurbished laptops

Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat er organisaties zijn die refurbished apparaten aanbieden. Refurbished laptops zijn wat dit betreft nog wel het meest in trek. In principe zou je deze kunnen zien als tweedehands laptops. Wel werden deze computers meestal eerst gebruikt in een kantoorpand, met een zakelijk motief dus. Vaak zijn deze computers al na enkele jaren van de hand gedaan, waardoor ze dus eigenlijk nog lang niet verbruikt zijn. Hieronder worden drie veelgestelde vragen over refurbished laptops beantwoord.

refurbished laptops

Waarom zijn refurbished laptops zo goedkoop?

Opvallend is dat refurbished laptops duidelijk goedkoper zijn dan nieuwe exemplaren, terwijl de verschillen in kwaliteit doorgaans nihil zijn. Dit komt doordat computerspecialisten deze laptops voor weinig kunnen overnemen van andere bedrijven. Men hoeft ze dus ook niet voor een enorm bedrag te verkopen om uit de kosten te kunnen komen.

Hoe worden deze laptops klaargestoomd voor de verkoop?

Voordat een laptop klaar is om als refurbished laptop te worden verkocht wordt deze eerst helemaal schoongemaakt. Dit schoonmaken betreft zowel de hardware als de software. Vervolgens wordt alles meerdere keren uitgebreid getest. Natuurlijk moet er aan bepaalde kwaliteitseisen worden voldaan om weer te kunnen worden verkocht. Soms meldt zo’n computerspecialist het er zelf bij als er een klein mankement gevonden is.

Wat mag je als consument van een refurbished laptop verwachten?

Je mag als consument verwachten dat een refurbished laptop (nagenoeg) even goed functioneert als een nieuwe laptop van soortgelijke kwaliteit. Wat betreft de totale levensduur zijn er wel iets meer onzekerheden, al zou je bij zorgvuldig handelen er meerdere jaren van gebruik moeten kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *