Fulfilment voor je webshop

In deze blog gaan we het hebben over e-fulfilment. We leggen je uit wat het precies is en wat de voor- en nadelen ervan zijn. We geven je advies in welke situatie webshop fulfilment een goed idee is.

Wat is e-fulfilment

Je kan je webshoplogistiek uitbesteden aan een fulfilment bedrijf. Een fulfilment bedrijf gebruikt e-fulfilment als oplossing voor alles rondom de logistiek van je webshop. Dit betekent dat het bedrijf de volgende werkzaamheden uitvoert:

Wanneer is e-fulfilment een goed idee?

Als je webshop aan het groeien is en je krijgt steeds meer bestellingen binnen, kan het een goed idee zijn om je webshop logistiek uit te besteden. Er zijn namelijk veel voordelen van e-fulfilment. We bespreken de belangrijkste.

Het bespaart heel veel tijd

Allereerst zorgt e-fulfilment ervoor dat je heel veel tijd bespaart. Er worden je namelijk veel tijdrovende werkzaamheden uit handen genomen. De logistiek rondom je webshop neemt namelijk veel tijd in beslag. Dit is zonde want deze tijd zou je beter kunnen besteden aan het verbeteren en uitbreiden van je webshop.

Makkelijk opschalen

Daarnaast zorgt e-fulfilment ervoor dat je makkelijk kunt opschalen bij drukte. Zo worden ook in drukke periodes, bijvoorbeeld rond de feestdagen, je bestellingen op tijd verwerkt en bezorgt. Als je dit allemaal zelf moet regelen kan dit heel lastig zijn.

Betere klantervaring

Tot slot zorgt e-fulfilment voor een betere klantervaring. Het fulfilment bedrijf is gespecialiseerd in het verbeteren van alle logistieke processen rondom je webshop. Het zal dus makkelijker worden voor je klanten om producten te bestellen en pakketten kunnen op flexibele tijden bezorgd worden. Ook kunnen bestellingen na 22:00 verwerkt worden. Dit alles zorgt voor een betere ervaring voor je klanten

Wanneer geen e-fulfilment?

Wanneer je weinig producten van een groot volume verzend, is het niet handig om gebruik te maken van e-fulfilment.