vog werknemers

Mag een werkgever een vog eisen?

Een werkgever mag altijd een vog werknemers vragen, daar kunnen we kort en bondig over zijn. In bepaalde branches is het zelfs verplicht om als werkgever dit bewijs te vragen aan je toekomstige werknemer. Er is alleen best wat onwetendheid over het feit of iemand wel of niet een verklaring krijgt van goed gedrag. De autoriteit die de aanvragen screent wil openheid geven over de manier waarop een aanvraag wordt behandeld. Vaak klopt het beeld niet waarom iemand wel of niet de verklaring krijgt.

vog werknemers

Een kleine groep mensen, en dat met name jongeren laten kansen liggen als zij afhaken bij het aanvragen van een bewijs voor goed gedrag. Opvallend daarbij is dat het aantal jongeren met een strafblad bijzonder klein is. Een vog werknemers wordt niet altijd afgewezen, ook al zou je een strafblad hebben. Heb je een strafblad door rijden onder invloed, kun je nog prima functioneren bij een financiƫle instelling. Er wordt niet blind gehandeld door de instelling, er wordt zorgvuldig afgewogen waarvoor je de verklaring nodig hebt.

Wie controleert de toekomstige werknemer en hoe?

vog werknemers

Vraag je een vog werknemers aan dat screent Justis je aanvraag. Zij controleren personen en organisaties voor een samenleving die meer rechtvaardig is. De organisatie heeft toegang tot exclusieve bronnen, informatie uit deze bronnen wordt gebruikt om tot een analyse te komen. Op basis van deze beoordelingen worden verklaringen wel of niet afgegeven. Justis geeft hierover informatie en doet dit altijd in combinatie met het maatwerk wat zij leveren. Justis weeg af of voor de functie een vog afgegeven kan worden in combinatie met het eventuele strafblad.