6 december 2021

Marketing is belangrijk voor je bedrijf.

2 min read
refurbished laptops

Marketing is zowat het oudste instrument uit het boek. En het is zo’n beetje wat we doen om goede resultaten te behalen, zowel vanuit zakelijk oogpunt als vanuit het oogpunt van de klant. Het is de kritieke volgende stap nadat in zee bent gegaan met adcam administraties. Het is waar je nieuwe klanten binnenhaalt, en je zorgt voor een hogere lifetime customer value. Er is dus een element van verwarring hier. De uitdaging is om die marketing relevant te maken, en wij geloven dat dit een gebied is waar wij onze uitgaven in de loop van de tijd aanzienlijk kunnen verhogen en er geweldige resultaten mee kunnen behalen.

De uitdaging is nu dat we de juiste beslissingen moeten nemen en op de juiste manier moeten uitgeven. En de uitdaging is natuurlijk om dit op een efficiënte manier te doen. En dat is een vaardigheid waar we het in het verleden over hebben gehad, waar we op dit moment mensen voor aan het werven zijn, en dat is onze huidige focus.

Digitale marketing in huidige tijden

Terwijl onze marketinguitgaven toenemen, zullen we ook blijven streven naar efficiëntie. We zullen ons aandeel in de marketinguitgaven met onze partners blijven verminderen. En als gevolg daarvan zullen we ook in staat zijn om onze uitgaven te richten op onze klantgerichte digitale producten. En dat betekent natuurlijk dat we onze marketinguitgaven voor onze eigen kanalen moeten opschalen, onze kosten voor klantenwerving aanzienlijk moeten verhogen en met de nieuwe marketinginvesteringen een hogere customer lifetime value moeten bereiken. Dit kon alleen nog maar met behulp vandigital marketing, want klanten waren de afgelopen tijd nauwelijks nog via advertenties in de stad te bereiken. Dit vraagt om een nieuwe aanpak

Marketing is niet een simpel proces

Vergeet ook niet dat de omvang van de verandering in marketinguitgaven niet lineair zal zijn. Het zal een soort neerwaartse curve volgen. Dat wil zeggen dat naarmate de markt groeit, ons aandeel in die markt zal krimpen. Dat is geen probleem, want het betekent dat we de kosten kunnen drukken en dus groei kunnen realiseren. Dus we zijn er vrij zeker van, vooral na het derde kwartaal, dat we de juiste beslissingen nemen.

En we houden u op de hoogte als we verder gaan. Ik ben er vrij zeker van dat met de vaardigheden die we hebben ingehuurd en het werk dat we doen, we dit vrij snel kunnen doen, gezien de manier waarop de wereld werkt deze dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *