6 december 2021

Mogelijkheden met betonstaalmatten

2 min read
Betonstaal

Om beton te wapenen moet je betonstaalmatten kopen, dit zijn stalen matten die bestaan uit betonstaal die aan elkaar worden gelast. Er ontstaat dan een soort net met mazen, welke verschillen in grootte. De dikste van de staaf kan ook verschillen, hoe zwaarder de vloer wordt belast hoe groter de doorsnede van de betonstaven. Beton zelf vangt drukkrachten op van een bouwwerk, de wapening in beton neemt de trekkrachten op. Er zijn vele mogelijkheden met betonmatten, maar welke zijn er precies? Betonstaal.nl heeft een uitgebreid assortiment aan betonstaalmatten:

Betonstaalmatten kopen

–        betonstaalmatten type PS

–        betonstaalmatten type 2 x 5 meter

–        betonstaalmatten type BEC

–        betonstaalmatten BS met stek

–        betonstaalmatten type B

–        stroken betonstaalmatten

–        verzinkte betonstaalmatten

–        voeg betonstaalmatten

–        betonstaaf staalmatten

Kant en klaar prefab matten

De standaard uitvoeringen van betonstaalmatten zoals de P, PS en BEC zijn veel voorkomende matten in de bouwwereld. Vele jaren wordt er al met deze maten gewerkt tijdens het bouwen. De betonstaalmatten zijn erg bekend geworden, de prijzen bij deze betonstaalmatten kopen erg gunstig. Grote aantallen leveren is geen probleem, ze zijn namelijk altijd op voorraad. Het is niet altijd voordelig om kant en klare betonstaalmatten te gebruiken, voor deze bouwwerken zijn er maatwerk oplossingen. Op maat oplossingen hebben als voordeel dat je nooit betonstaal overhoud of weg moet gooien. Efficiënt en je hebt altijd de juiste maat, stem het formaat af met het transport.

Hoeveel betonstaalmatten heb je nodig?

Ijzer

Je kunt niet zomaar even snel bepalen met betonstaalmatten kopen hoeveel je er nodig hebt. Het is afhankelijk van het vloeroppervlak, de diameter van de wapening en de wijze van transport en de ruimte op de bouwplaats. Wanneer je het vloeroppervlak weet kun je met de calculator precies uitrekenen hoeveel matten je nodig hebt.

Betonstaalmatten worden geproduceerd van betonijzer. Oude metalen uit auto’s, koelkasten of oude hekwerken worden gebruikt om betonijzer te maken. Bij een hoogoven worden deze oude metalen extreem verhit zodat ze vloeibaar worden. Het vloeibare staal wordt omgevormd tot lange rechthoekige staven. Opnieuw verhitten en daarna met krachtige rollen worden de staven gevormd tot de gewenste diameter. Wanneer de staven gereed zijn kunnen ze worden gebruikt voor betonstaalmatten. Heb je speciale wensen voor het op maat maken van betonstaalmatten dan kun je altijd contact opnemen met Betonstaal.nl

Voordelen van betonstaalmatten kopen bij Betonstaal.nl

Goede service, kwaliteit en een snelle levering zijn een aantal belangrijke kernwoorden van ons bedrijf. Niet alleen voor Nederland, ook in België leveren we snel en betrouwbaar onze producten en materialen. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de gestelde normen en eisen van Eurocode en KOMO/Kiwa. Wapening wordt bij ons als bouwpakket geleverd, inclusief duidelijke bouwtekeningen en instructies. Een genummerde stuklijst, welke overeenkomt met de gelabelde onderdelen. Het montageplan is ook genummerd, eenvoudig kun je op deze manier het plan monteren. Door onze moderne werkwijze met softwarepakketten en koppelingen kunnen we exact digitaal uitwerken wat er nodig is bij een bouwwerk. Of dit nu kleine eenvoudige bouwwerken zijn of complexe gebouwen van een aantal etages met grote oppervlakten.