Op de juiste manier je product promoten

Als beginnende onderneming wil je je nieuwe product vanzelfsprekend goed op de markt brengen. Er zijn vele manieren om een product onder de aandacht te brengen bij het beoogde publiek. Een van deze manieren is sampling. Nu denk je misschien wat is dit? Lees snel verder in dit artikel wat dit inhoudt en hoe je dit kunt aanpakken.

Als eerst de term sampling: door middel van sampling kan het beoogde publiek het product aanraken, vasthouden, eventueel inademen en echt beleven en ervaren onder goede voorwaarden. Op deze manier trek je het publiek aan, tenslotte is zien geloven.

Nieuwe product aan de man krijgen

Sampling zorgt in meerdere opzichten voor goede resultaten een hiervan betreft de attentiewaarde. Dit betekent dat het gelukt is om de aandacht van het beoogde publiek te trekken. Door het uitdelen van de samples krijgt de beoogde doelgroep het product in handen. Hierdoor worden zij veel sneller aangetrokken om het product daadwerkelijk aan te schaffen, ze hebben het tenslotte kunnen ervaren. Het is daarom ook aan te raden dat waar zij de samples hebben kunnen ervaren het daadwerkelijke product kunnen aanschaffen.

Uit een aantal onderzoeken blijkt dat ruim 80% van de Nederlanders sampling als een van de fijnste manieren ervaart om met een nieuw product geconfronteerd te worden. Door onder andere een campagne op te zetten trek je nog een grotere doelgroep aan.

Campagne neerzetten

Om een goede campagne neer te zetten is het belangrijk dat alles klopt tot in de details. Dit zijn nog best een aantal details. Het start met het ontwikkelen van een concept. Daarbij zijn dit een aantal vragen waarbij je goed stil moet staan: Wat voor product wil je gaan uitdelen aan het publiek? Welke locatie heb je hiervoor uitgekozen? Zijn dit één of meerder locaties? En hoe wil je dit gaan aanpakken/ wat heb je in gedachten?

Daarnaast moet er ook gedacht worden aan de uitstraling. Aangezien een aangename en professionele uitstraling meer mensen trekt moet je ook denken aan de volgende vragen: Welke kleding gaat het team dragen dat de samples uitdeelt? Hoe houdt dit verband met de campagne, zodat dit er nog steeds bij past? Daarnaast is het erg belangrijk dat je ook aan het team denkt, voelen zij zich er prettig bij? Dit is erg belangrijk omdat zij het product gaan promoten en als zij zich niet comfortabel voelen zal het product ook minder goed aan de man gebracht worden.

De uitstraling en de omgeving

Naast de uitstraling zoals je net kon lezen is het ook ontzettend belangrijk om het product in de juiste omgeving te promoten. Dit zorgt er voor dat de promoters goed zichtbaar zijn. Hiermee wordt de campagne een top of flop. Men wil natuurlijk het product bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht brengen, een plein met veel winkelend publiek kan ook tegenwerken omdat de promoters dan onzichtbaar kunnen worden. Dit wil je natuurlijk niet, een opvallende visual zoals een foodtruck, billboardwagen of iets in die richting kan dit tegengaan en trekt gelijk de aandacht van mensen.

Als je als bedrijf een kleine sample uitdeelt zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Van bakfietsen tot aan scooters, het is allemaal mogelijk. Bij wat grotere samples moet je voldoende ruimte hebben. Daarom is een billboardwagen of een foodtruck hier erg geschikt voor.

Cold sampling

Bij vele soorten producten hoef je geen rekening te houden met het weer. Bij cold sampling ofwel koude samples is dit wel het geval. Cold sampling is het uitdelen van verse producten, denk hierbij aan ijsjes of frisdrank. Dit zorgt namelijk voor een logistieke uitdaging.

Het is belangrijk om verse producten in de juiste omstandigheden te bewaren. Daarnaast  moeten de samples tijdens het uitdelen ook de juiste temperatuur behouden. Voor het transporteren van de samples wordt er vrij vaak gebruik gemaakt van koelwagens. Om de juiste temperaturen te behouden wordt er daarnaast gewerkt met koelboxen, koelplaten en crushed ice. Tijdens een campagne worden er ook regelmatig controle gedaan om te kijken of de temperatuur nog juist is.

Ben je als (beginnende) onderneming nu op zoek naar een bureau/ bedrijf dat aan promotie werk doet? Dan ben je bij Juice Promotions aan het juiste adres.