21 januari 2022

Oud aluminium prijs, waar ligt het aan?

2 min read

Het bepalen van oud aluminium prijs ligt aan verschillende factoren. Ten eerste is het zo dat het net zo werkt als alle andere producten die op de markt zijn. Oftewel vraag en aanbod. Je kan wel dus voorspellen wat er over een paar honderd jaar gaat gebeuren als de grondstoffen opraken en er paniek uitbreekt. Dat natuurlijk alleen als we met elkaar daar niet op voorbereiden. Verder hangt de prijs ook af van het type aluminium. Stel dat er nog veel stoffen zijn als plastic en rubber waar je voorwerp van is gemaakt, dan betekent het ook gelijk dat er een deel van het gewicht niet van aluminium is gemaakt. Dat typeert ook het aluminium zelf, waar je ook weer verschillende soorten van kan vinden. Op de website is dus ook goed te vinden wat voor prijzen er zijn voor welke soort metaal, inclusief oud aluminium. 

Diverse onderdelen

De verschillende onderdelen en voorwerpen zijn dus ook bepalend voor oud aluminium prijs. Als je bijvoorbeeld kijkt naar keukenapparatuur, zie je dat je daar veel metaal uit kan halen. Hier komen ook onderdelen van laptops en computers bij, die in het algemeen het meest opleveren. Zo heb je bijvoorbeeld de memory cards, die wel 20 euro per kg kunnen zijn. Slots zijn ook nog van goede waarde. Verder heb je ook nog de oude telefoontjes die je in kan leveren, die rond de 4 euro per kg waard zijn. Kijk dus eerst goed naar de waarde die je kan pakken, voordat je zoiets weggooit.

Waarom zou je het doen?

Oud aluminium prijs kan een beslissende factor zijn voor waarom je het doet. In plaats van dat je het voor niks naar de Dar brengt, kun je het ook bij de dichtstbijzijnde inzamellocatie doen. Oftewel geld is een van de beslissende factoren. Echter is er nog iets waarom je het misschien zou willen doen. Het is namelijk wel zo dat je iets goeds voor de wereld doet door je oud metaal in te leveren, zodat het weer wordt hergebruikt. Bij de Dar is dat ook, maar als je het zelf verkoopt weet je ook wat meer over waar het naartoe gaat. Je bent er dus meer bewust van. Helaas raken de grondstoffen op een gegeven moment op en moeten we alles gaan hergebruiken. Het is dus de bedoeling om daar zo snel mogelijk naar over te schakelen. Zo wennen we ook aan een nieuwe leefstijl die ook nog eens goed voor ons is. Je kunt je ook later voorstellen hoe belachelijk de prijzen gaan zijn voor ijzer. Je kunt het al een beetje zien met diesel en benzine en überhaupt olie, dat slechter aan toe is.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *