21 januari 2022

Ringen voor mannen, niet alleen trouwringen horen bij een man!

2 min read
Ringen voor mannen

Wanneer mensen denken over ringen voor mannen gaan ze er voornamelijk van uit dat mannen alleen maar een trouwring dragen, dit komt mede door het feit dat heel veel mannen voor de rest dan ook geen ringen dragen terwijl vrouwen dit wel doen. Vrouwen dragen dan ook heel vaak ringen en gebruiken het dan ook gewoon als sieraad, alhoewel je het misschien iets minder vaak ziet zijn er voor mannen ook genoeg sieraden en dus ook genoeg ringen. Het verschil in ringen gemaakt voor mannen en vrouwen zit hem dan ook in het ontwerp, vrouwen houden vooral van dunne ringen terwijl het bij mannen toch al gauw wat dikker wordt. 

Wat voor soort ringen worden gedragen?

Ringen voor mannen zijn over het algemeen wat groter en dikker, hierdoor vallen ze dan ook wat beter op dan van die dunne ringen. Hierdoor is er dan ook meer ruimte op de ringen voor verschillende ontwerpen en kleuren, als je dit vergelijkt met de ringen die vrouwen dragen zou je dan ook zien dat er bij de ringen die gemaakt zijn voor mannen veel meer details en materiaal in is verwerkt. Mannen zullen dan ook haast nooit 2 ringen op eenzelfde vinger dragen terwijl dit wel het geval is bij veel vrouwen die ringen dragen, dit komt vooral door de veel dunnere ringen waar vrouwen voorkeur aan geven. 

Gouden ringen 

Wanneer we kijken naar de meest verkochte ringen voor mannen valt er op dat de meeste mannen niet voor een gouden ring kiezen, dit is vaak wel het geval bij vrouwen. Mannen kiezen vooral voor wat donkere kleuren en je zou dan ook zien dat veel van deze ringen zwart of donkerder zijn, dit past dan ook beter bij andere sieraden of de kledingstijl van veel mannen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *