6 december 2021

Waarom meer bedrijven overstappen op energieopslag

2 min read

Het gebruik van het opslaan van elektriciteit kent vele voordelen. Een daarvan is bijvoorbeeld dat het bedrijven in staat stelt om door middel van van een dsr ( demand side response) in te stemmen over het verhogen of verlagen van het elektriciteitsverbruik op bepaalde tijden. Op die manier kan er evenwicht op het stroomnet ontstaan.

Het biedt bedrijven natuurlijk ook de mogelijkheid om hun elektriciteitskosten te verlagen. Het biedt bedrijven de flexibiliteit, zodat ze energie kunnen namen wanneer dat goedkoper is (daluren) en te gebruiken wanneer het duurder is (piekuren). Op die manier ontlopen ze een torenhoge premie. Hebben de bedrijven een overschot? Dan kan de energie worden teruggevoerd naar het net, waardoor je ook daar weer inkomsten over genereert.

We weten allemaal dat accu’s steeds kleiner worden. De kwaliteit gaat enorm vooruit en accu’s nemen dan ook niet meer gigantisch veel ruimte in. Hierdoor kan zelfs een bedrijf die een klein pand heeft, gebruik maken van energieopslag.

Het opslaan van de stroom kent nog veel meer voordelen. Hebben jullie als bedrijf bijvoorbeeld zonnepanelen of zelfs een windmolen? Dan kan je die energie ook opslaan en verkopen in de piekuren. Je kan het natuurlijk ook zelf gebruiken wanneer de wind niet waait of de zon niet schijnt. Nog meer voordelen dus!

Jouw bedrijf wordt ook veerkrachtiger door het opslaan van energie. Tijdens een grote stroomstoring kan jij gewoon gebruik maken van jouw energieopslag.

Alfen kan je helpen bij al uw energievraagstukken. Wij proberen via onze kennis en expertise jullie ecologische voetafdruk te verminderen door het installeren van een smart grid, opslag van elektriciteit of laadpalen rondom uw bedrijf