21 januari 2022

Wanneer gebruik maken van loopbaanadvies

2 min read
loopbaanadvies-outplacement

Heb je veel moeite met het zoeken naar een baan of het solliciteren. Het lukt je niet om aangenomen te worden of wil je gewoon advies krijgen. Dan kan je loopbaanadvies krijgen. Je kan advies krijgen over veel verschillende onderwerpen. Het is nu net wat jij wilt. Wil je meer advies krijgen over hoe je het beste kan aankleden tijdens een sollicitatiegesprek dan kan dat! Als je naar een sollicitatiegesprek gaat wil je natuurlijk netjes gekleed zijn. Hierdoor laat je veel indruk achter. Je ziet er ook beleefder uit! Draag bijvoorbeeld een nette broek zonder gaten en een shirt dat niet kapot of vies is. Ook is het belangrijk om schoon te zijn. Geen enkel bedrijf wilt iemand aannemen wanneer de sollicitant er onverzorgd uitziet. Doe je haar mooi vast. 

Mooie sieraden in en niet te veel make-up op. Je kan ook advies krijgen over het zoeken naar een baan. Bijvoorbeeld; hoeveel uur je wilt werken, waar je wilt werken en hoe vaak je daar wilt werken. Je kan ook advies krijgen over vele andere dingen bijvoorbeeld; hoe je een nette brief kan schrijven. Het is net wat je nodig hebt en wilt. 

loopbaanbegeleiding-outplacement

Voordelen en nadelen loopbaanadvies

Je hebt veel verschillende voor en nadelen van loopbaanadvies. Een paar voordelen; je gaat anders denken, je krijgt meer ideeën over een bepaald onderwerp waar je normaal nooit over zou denken ook een voordeel is dat je georiënteerde gaat werken hierdoor. Je onthoud het advies dat wordt gegeven aan je en vergeet het niet snel. Je hebt bij voordelen ook natuurlijk nadelen zoals; je kan het er niet mee eens zijn bijvoorbeeld; netjes gekleed naar een sollicitatiegesprek terwijl jij denkt dat het juist goed is als je broeken draagt met gaten omdat dat laat zien wie jij bent als persoon wat belangrijk is sinds het bedrijf jou niet alleen maar wilt aannemen voor jouw kwaliteiten, maar ook voor wie jij bent als persoon. Naast dit grote nadeel heb je er nog een paar andere; het advies werkt niet, sommige adviezen die je krijgt past niet altijd bij jou. 

Ben je op zoek naar loopbaanadvies dan kan je via het internet altijd op zoek. Het is namelijk heel simpel. Je typt in loopbaanadvies en er komen allemaal bedrijven binnen die het kunnen geven. Je kan ze gemakkelijk bellen en ze helpen je heel graag! Je kan op afspraak komen wat veel mensen een stuk fijner vinden. Na jouw gekregen advies kan je een stuk verder met jouw sollicitaties en heb je een grotere kans om aangenomen te worden voor je nieuwe baan! Je kan jouw advies voor jezelf houden, maar je kan het ook delen met familie of vrienden! Zij hebben er ook vast veel aan! Je kan ze ook doorsturen naar hun eigen loopbaancoach. Zo kan een loopbaancoach niet alleen jou helpen, maar ook andere!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *