Wat doet een advocaat precies?

Hoe ziet het takenpakket van een advocaat er nou eigenlijk uit? Veel mensen hebben geen idee wat diegene precies doet en dat het soms best zwaar kan zijn. Een advocaat zijn takenpakket is heel divers. grof geschetst bestaat een takkenpakket uit:

Adviseren

Advocaten huur je in wanneer je zelf niet uit bepaalde dingen komt. Je kan in conflict komen met een persoon, een bedrijf of zelfs de overheid. Een advocaat kan je het beste adviseren over de ingeslagen weg. Je kan een advocaat dus ook wel je persoonlijke raadsman noemen. 

Bemiddelen

Mocht je niet uit een conflict komen, dan kan jouw advocaat je contactpersoon zijn voor beide partijen. Op die manier hoef je niet zelf de confrontatie aan te gaan met een persoon die jou het leven zuur heeft gemaakt. 

Onderhandelen

Beide wil je natuurlijk met een goede oplossing komen, zodat beide partijen tevreden zijn met het resultaat. Op die manier hoeft er geen juridische procedure te worden gestart. het conflict wordt dan gemakkelijk opgelost. 

Procedure 

Mocht het er toch op aankomen dat er een advocaat moet worden ingeschakelt, dan kan hij of zij voor jou procederen. Hier hebben advocaten veel ervaren mee!

Het salaris van een advocaat

Wat veel mensen denken is dat alle advocaten allemaal veel verdienen. Het ligt er echter aan hoeveel ervaring je hebt. Iemand die net begint verdiend zo’n 2000 per maand. Een advocaat met meer ervaring verdiend al snel 8000 euro. 

Zoek je een advocatenkantoor in Rotterdam? Kijk dan gerust is op LVH advocaten!
Bron: Advocaat Rotterdam